1 juni 2013
14:00

Tungelsta IF

Referat: Västerhaninge IF - Tungelsta IF

Stabil seger mot Tungelsta. 3-1 var i underkant. Västerhaninge styrde matchen och skapade massor men Västerhaninges ineffektivitet gjorde at det var nerv i matchen.
Första halvlek slutade 0-0, antal avslut var 8-3 i Västerhaninge favör och i hörnor var det 6-0. Det skulle dröja till den 60:e minuten innan Västerhaninge tog en välförtjänt ledning. Fille bryter ett uppspel tar ett par kliv fram och trycker in bollen kryssribba in. Att han inte skjuter oftare med det fina skottet. I den 68:e Seif igenom och blir fälld av Tungelstas målvakt. Joel trycker dit straffen hur säkert som helst och matchen känns klar.
I den 75:e från ingenstans reducering av Tungelsta, ett snyggt anfall, inlägg och avslut inne i boxen. Västerhaninge svarade omgående Adam inlägg upp går Seif och knoppar in 3-1.

En bra insats av ett taggat Västerhaninge. Bra passningsspel och bra rörlighet. Ett stabilt försvar matchen igenom. Akif spelade strålande på sin defensiva mittfältsposition, visade hjärta och satte fart på bollen, kul att se.

Nu får vi ta med oss inställningen till nästa match och slipa på avsluten. Skönt att vinna över Tungelsta efter två torskar förra året.